Volledig scherm
PREMIUM
20190810 - FOTO: PIX4PROFS/RAMON MANGOLD. Breda - Zo vader, zo zoon. Mohamed Lemhadi & Mohammed Lemhadi bij de winkel van 'Mo Bicep'. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Het Voetstuk: Mo Bicep is de Zonnekoning, God en messias ineen

HET VOETSTUK In de rubriek ‘Het voetstuk’ zet Sjoerd Marcelissen iemand die positief is opgevallen op een voetstuk. En iemand die negatief is opgevallen, laat hij eraf vallen. In pittige stukjes met een vleugje humor. 

Erop: Brabantsedag

Hollywood in Heeze. Filmster Vincent D’Onofrio bezocht afgelopen week de voorbereidingen van de Brabantsedag. Tik zijn naam in op Wikipedia en je krijgt een enorme lijst van films, waaronder Jurassic World en Men in Black. ,,Impressive”, vond de Amerikaanse gast de repetitie van  Vriendenkring Haisjô. Het liefst zou D‘Onofrio ter plekke zijn acteurskleding aantrekken en zondag meedoen aan de stoet. Indrukwekkend is het zeker, de Brabantsedag. Eigenlijk is Heeze tijdelijk Hollywood in het klein. Het dorp als set, met honderden lokale sterren in de cast, met hun zelfgemaakte decors. Creativiteit, samenspel en theater staan zondag voorop. De inzet is bijna even professioneel als in Hollywood. En één ding weet je zeker: hier is geen sprake van een C- of B-film. Heeze gaat voor blockbusters, kaskrakers met een kunstzinnig tintje. Figuranten gaan ten volle op in hun rol.  Nog een gelijkenis is de Walk of Fame: winnaars van de Brabantsedag krijgen een tegel in Heeze. Alleen gaat het in het Brabantse dorp niet om commerciële doelen. Het gaat om vriendschap, saamhorigheid en geluk. Wat dat betreft kan Hollywood nog wat leren van het Brabantse dorp. D‘Onofrio is de eerste, goed voorbeeld doet volgen. 

  1. Onthulling Blind Wall van kunstenaar Otecki in Breda: ‘Ik herken me nog wel in dat schilderij’

    Onthulling Blind Wall van kunstenaar Otecki in Breda: ‘Ik herken me nog wel in dat schilderij’

    BREDA - ,,Ik herken me nog wel in dit schilderij hoor. Dat spitse gezichtje, die krulletjes... Zo zag ik er toen wel uit." De destijds 17-jarige Ria Vermeulen-Welten kijkt zaterdag bewonderend naar het immense schilderij op de blinde gevel van het oude belastingkantoor aan de Gasthuisvelden. Met haar 'bovenkamer' en humor is niks mis, overigens: ,,Alleen die slanke benen, die had ik toen echt niet", zegt ze schalks.