Volledig scherm
PREMIUM
Het Witte Kerkje in Terheijden was het decor voor opnames die gebruikt worden in een film die moet laten zien hoe groot de wereld van de bloemen in Nederland is. Die wordt gebruikt voor de promotie van FloriWorld in Aalsmeer. © René Schotanus/Pix4Profs

Honderden bloemstukken, zeventig figuranten, vijf acteurs en één Wit Kerkje in Terheijden

TERHEIJDEN - Het Witte Kerkje in Terheijden vormde gisteren de set bij filmopnames voor FloriWorld, een nieuwe attractie. Zeventig figuranten, vijf acteurs, een stuk of twaalf crewleden en honderden bloemstukken waren er nodig voor uiteindelijk slechts dertig seconden beeldmateriaal.

De Terheijdense scènes zijn volgend jaar te zien in een van de veertien belevenissen in FloriWorld, een experience centre dat zich richt op bloemen. ,,We willen met deze film laten zien hoe groot de wereld van de bloemen is in Nederland”, vertelt Erik Bibo van productiebedrijf In2Content. ,,In totaal gaat de film zes minuten duren. Hier in Terheijden nemen we de openings- en slotscènes op.”

  1. Stijging huurprijzen vrije sector vlakt af, ook in Den Bosch flinke afname

    Stijging huurprij­zen vrije sector vlakt af, ook in Den Bosch flinke afname

    Er lijkt een einde te komen aan de turbulente prijsstijgingen in de vrije huursector. In het tweede kwartaal steeg de gemiddelde vierkantemeterprijs in de vrije sector met slechts 3,1 procent, de kleinste toename in ruim vier jaar tijd. De prijsstijging in Den Bosch bleef daar met 1,8 procent zelfs ver onder. In Breda, Eindhoven en Veldhoven stegen de huurprijzen echter nog fors. Dat concludeert verhuursite Pararius.nl woensdag op basis van eigen cijfers.