Volledig scherm
© MaRicMedia/Tom van der Put

Huisbaas uit Breda ontsteekt in woede nadat huurster (20) zijn kat laat ontsnappen: politie trekt pistool

BREDA - Een conflict om een ontsnapte kat is zondagnacht uitgelopen op een bedreigende situatie voor de politie. Agenten moesten in een woning in het centrum van Breda hun pistool trekken nadat een 68-jarige man hen bedreigde met een vleesmes. Het lukte de dienders de man te overmeesteren en aan te houden.

Bij de politie kwam rond middernacht een melding binnen dat een 20-jarige vrouw niet meer welkom was in haar kamer. Ze had de kat van de huisbaas laten ontsnappen en daar was hij boos over.

Vleesmes

De jonge vrouw wilde zondagavond wat spullen uit haar kamer halen, maar mocht van de eigenaar niet naar binnen. Nadat de agenten haar verhaal hadden aangehoord, liepen zij naar de voordeur van de woning.

Bovenaan de trap stonden een man en een vrouw. De man hield een vleesmes in zijn rechterhand, hield dat vervolgens dreigend boven zijn hoofd en riep naar de agenten ‘kom dan’.

Pistool

Om de situatie niet verder te laten escaleren, trokken de agenten hun pistool en sommeerden de man dat hij het mes moest laten vallen. Hij luisterde niet en liep terug zijn woning binnen.

Even later kwam hij zonder mes weer naar buiten, waarna hij aangehouden werd. Het mes is afgepakt en de man is naar het politiebureau gebracht.

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.