Volledig scherm
PREMIUM
De brug van de Burgemeester Peterssluis in Bergen op Zoom verkeert in ‘matige staat’. De beweegbare brug gaat de gemeente de komende jaren veel geld kosten: 2,5 miljoen euro. © Chris van Klinken / Pix4Profs

In deze staat verkeren de bruggen in uw gemeente

onderzoekIn 2016 moest de Merwedebrug bij Gorinchem plots maandenlang dicht voor zwaar verkeer door ‘haarscheurtjes’. De brug had in theorie nog een levensduur van zes dagen, zo bleek begin dit jaar uit een rapport. Sindsdien klinkt er luid kritiek op de toestand van de bruggen in Nederland. Hoe staat het ervoor in West-Brabant?

Nergens in deze regio is een acute, kritieke situatie met gemeentelijke bruggen, viaducten en tunnels. Dat blijkt uit de informatie die twintig gemeenten in deze regio verstrekt hebben aan BN DeStem. Wel zijn verschillende bruggen in slechte staat; deze zijn in beeld bij de verschillende gemeenten. 

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.