Historische panden in de binnenstad van Breda die volgens de NV Stadsherstel in een 'matige of slechte bouwkundige staat' verkeren. Met de klok mee panden in de St. Janstraat, op de Havermarkt, de Grote Markt, in de Molenstraat op de Havermarkt en in de Sint Annastraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Historische panden in de binnenstad van Breda die volgens de NV Stadsherstel in een 'matige of slechte bouwkundige staat' verkeren. Met de klok mee panden in de St. Janstraat, op de Havermarkt, de Grote Markt, in de Molenstraat op de Havermarkt en in de Sint Annastraat. © BN DeStem

In hartje Breda staan 23 monumenten te verkrotten, maar wat kun je er aan doen?

BREDA - In de binnenstad van Breda staan 23 rijks- of gemeentemonumenten die in een matige of slechte bouwkundige staat verkeren. Eigenlijk is restauratie noodzakelijk of gewenst, maar het is de vraag of de eigenaren daar ook toe kunnen worden aangezet.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.