Volledig scherm
PREMIUM
Bij inloophuis De Honingraad in Breda krijgen gasten - (ex)kankerpatiënten) en hun naasten - onder meer schilderlessen ter ontspanning. © Pix4Profs/René Schotanus

Inloophuis voor kankerpatiënten heeft een imagoprobleem: ‘Roept associatie op met daklozen’

BREDA - Kankerpatiënten hebben aantoonbaar baat bij regelmatig bezoek aan een inloophuis. Maar ze lopen er de deur nog niet bepaald plat. Waarom niet? Avans Hogeschool zocht het uit.

Kankerpatiënten die met regelmaat een inloophuis voor lotgenoten bezoeken, gaan minder vaak naar de huisarts. Ook beoordelen ze de kwaliteit van de zorg en het leven hoger. Toch is het inloophuis nog relatief onbekend bij gasten, en kan het imago wel een boost gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Avans Hogeschool in Breda en Den Bosch.

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".