Volledig scherm
Padel is een mixvariant van tennis, squash en badminton. Deze variant stijgt in populariteit.

Juni is tennismaand in Breda

Tennisclubs zien, uitzonderingen daargelaten, al jaren een dalende trend in hun ledenaantallen. De Koninklijke Nederlandse Tennisbond (KNLTB) signaleert al jaren een toenemende vergrijzing onder haar leden. De nieuwe aanwas blijft achter. Er worden verschillende oorzaken genoemd.

Het toegenomen aanbod aan activiteiten waaruit kinderen vandaag de dag kunnen kiezen is een reden. Ook de relatief steile leercurve die de sport kent zou in het nadeel kunnen werken. Padel, een mixvariant van tennis, squash en badminton, is daarentegen wél aan een gestage opmars bezig. In verschillende Spaanstalige landen (sport ontstond in Mexico) is padel na voetbal de populairste sport. Ook in ons land zijn het veelal de tennisverenigingen die een padelbaan hebben.

Clubs die actief werk maken van een aantrekkelijk jeugdproramma lijken beloond te worden. Verschillende tennisverenigingen uit Breda en directe omgeving hebben de handen ineen geslagen en maken van juni een echte tennismaand. De start van de promotietour vindt plaats op 5 juni bij T.V. Markant. Tennistopper Matwé Middelkoop komt langs tijdens een middag die in het teken staat van Tenniskids, dus gericht op de jeugd. Op diezelfde dag vindt bij T.C. Breda een Shuffle tennis evening plaats. De eerste shuffle tennis evening in een serie van drie. Bij T.V, Haagse Beemden mogen jeugdspelers hun maatjes meenemen naar de vriendjes/vriendinnetjesmiddag. Mensen die zelf eens willen proberen hoe dat padel nou in de praktijk gaat, kunnen op verschillende dagen bij Ulvenhoutse T.V. terecht. T.V.

Voor de doelgroep 55+ hebben zowel T.V. Markant, als tennisvereniging het Ei als Tennisvereniging Breda Noord een activiteit ingericht. In Breda Noord kun je jezelf inschrijven voor het Wimbeldontoernooi. B.L.T.V. organiseert, onder andere, een Mini Maxi toernooi én is op 3 juli gastheer van het slottoernooi dat de Bredase tennismaand afsluit.

Alle activiteiten zijn gratis. Raadpleeg voor meer informatie de websites van de deelnemende verenigingen.