Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Klimaat: het wordt nog even heel druk voor ondernemers West-Brabant

BREDA - ,,Je moet alles doen. En in principe zo snel mogelijk.’’ Vanaf 1 juli moeten bedrijven voldoen aan strengere regels voor energiebesparing. Ook die in West-Brabant. Wat dat voor gevolgen heeft werd duidelijk tijdens een bijeenkomst van werkgeversvereniging VNO-NCW Brabant Zeeland in de Grote Kerk van Breda.

Quote

Het komt nu op ons, onderne­mers, aan om het goede te doen.

Jeroen van Glabbeek, Voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland

Ondernemers die zich nog niet heel erg hebben voorbereid op de nieuwe regelgeving gaan het nog knap druk krijgen. Ze moeten onder meer een checklist met bijna negenhonderd punten afwerken om aan hun informatieplicht te voldoen. Dat geldt overigens alleen voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh aan stroom verbruiken of 25.000 kuub gas.

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.