Volledig scherm
© ThinkStock

Kort geding ex-verdachte van moord op peuter Robin Bogers uitgesteld

Het kort geding aangespannen door de ex-verdachte van de moord op de 3-jarige Bredase peuter Robin in 1996 is door de Haagse rechtbank met een week uitgesteld. De man eist alsnog een vergoeding van het Openbaar Ministerie voor de wijze waarop hij destijds is behandeld.

Eigenlijk zou de rechtszaak woensdag dienen. Het kort geding is echter op verzoek van een van de partijen opgeschoven naar woensdag 30 oktober, zo laat de Haagse rechtbank weten. De ex-verdachte zat in 1996 na de geruchtmakende moord op Robin 103 dagen in volledige beperking vast. Later bekende Trudy J., de overbuurvrouw van Robin, de moord. Ze werd in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar.

In een interview met BN De Stem enkele jaren na de geruchtmakende zaak beklaagde de ex-verdachte zich al over de harde verhoormethode toegepast door de politie. Vlak na de verdwijning en vondst van de peuter, legde J. belastende verklaringen af over anderen: familieleden en bekenden van haar.

Acht verdachten werden aangehouden, onder wie de man die nu het kort geding aanspant. Ook Marjan Gorissen, die onlangs in het nieuws kwam met haar boek De verdwijning van Robin, zat ruim drie maanden onterecht vast. Zowel de man als Gorissen kwam vrij, toen Trudy J. na enkele maanden de moord bekende.