Elodie Zwart (midden in oranje jasje) onthult in het Amphia ziekenhuis haar ConnecTable, onder toeziend oog van wethouder Marike de Nobel (links naast haar) en Ivo Vergouwen (raad van bestuur Amphia, onderin links) die het woord voert.
Volledig scherm
PREMIUM
Elodie Zwart (midden in oranje jasje) onthult in het Amphia ziekenhuis haar ConnecTable, onder toeziend oog van wethouder Marike de Nobel (links naast haar) en Ivo Vergouwen (raad van bestuur Amphia, onderin links) die het woord voert. © Pix4Profs / Johan Wouters

Kunstwerk in Amphia moet mensen bij elkaar brengen

BREDA - Een kunstwerk waar je nou eens wél met je handen aan mag zitten. Sterker, dat is de nadrukkelijke bedoeling. In het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht is maandagmiddag de ConnecTable onthuld, van de Zundertse beeldend kunstenaar Elodie Zwart (29).

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?