Volledig scherm
Het pand waar Lokaal FLIPSE eind juli wil openen © Bram Flipse

Lokaal FLIPSE nieuwe horecazaak in oude Iguana-pand

BREDA - Het karakteristieke pand aan het pleintje in de Bredase Veemarktstraat, waar voorheen restaurant Iguana was gevestigd, krijgt een nieuwe horecabestemming. Eind juli gaat Lokaal FLIPSE daar open. Dit nieuwe restaurant gaat vooral stadshappen voor schappelijke prijzen serveren. 

“Veel restaurants hebben een stadshap op de kaart staan. Vaak is dat friet met sla en een stukje vlees. Wij gaan een breder assortiment aanbieden, met bijvoorbeeld risotto, gadogado, curry's of kipgerechten, voor prijzen van  acht tot dertien euro”, zegt Bram Flipse die het gezicht van de zaak wordt en mede-eigenaar is. Zijn zakenpartners zijn de eigenaren van restaurant De Botanist in Breda. 

De zaak zal zeven dagen per week open zijn. “Overdag kunnen mensen ook bij ons lunchen of iets komen drinken. Er zit natuurlijk veel loop in de Veemarktstraat en we hebben een mooi terras”, zegt Flipse, die ruim tien jaar horeca-ervaring in Breda heeft. Het restaurant krijgt nu een nieuwe inrichting ‘met een industrieel, rauw en Berlijns decor’. 

Tot medio april was eetcafé Iguana in het pand gevestigd. De verhuurder heeft de zaak toen echter gesloten en leeg laten halen als gevolg van een juridisch conflict.