Volledig scherm
politie stock © ANP

Man (21) uit Wernhout heeft geladen vuurwapen in auto liggen

ZIERIKZEE / WERNHOUT - Een 21-jarige man uit Wernhout is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden omdat hij een geladen vuurwapen in zijn auto had liggen.

De man werd rond 2.45 uur gecontroleerd in het Zeeuwse Zierikzee. De bestuurder gaf aan niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke henneplucht. Hij gaf aan dat hij even geleden een joint te hebben gerookt en dat dat waarschijnlijk de oorzaak van de geur is.

De bestuurder gaf daarna toestemming om zijn auto te controleren, waarna agenten een geladen vuurwapen aantroffen in zijn jas. De 21-jarige man uit Wernhout werd daarop aangehouden.

 1. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.
 2. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.