Man (33) en vrouw (18) opgepakt voor bedreiging in Bavel: ‘Auto mogelijk gebruikt voor poging tot doodslag’

video en updateBAVEL - Een man en een vrouw zijn zondagmiddag bij een bedrijf aan De Leeuwerik in Bavel gearresteerd op verdenking van bedreiging. Het ging volgens de politie om een zakelijk conflict dat is geëscaleerd. De man (33), een Brit, zou op een persoon zijn ingereden en iemand hebben bedreigd. 

De vrouw (18) is zijn vriendin. Haar woonplaats is niet bekend. Zij lijkt alleen getuige te zijn. Zij krijgt waarschijnlijk geen proces-verbaal.

Het slachtoffer kon opzij springen toen de auto op hem in reed. Zo kon hij voorkomen dat hij werd aangereden. De politie vond bij een staldeur de bumper van de betreffende auto.  Er zijn camerabeelden en de politie gaat die bekijken.

De verdachten zouden hebben gezegd dat ze een bom en een vuurwapen bij hadden. Een politiewoordvoerder laat maandagochtend alleen weten dat het specifiek gaat om de verdenking van verbale bedreiging en het inrijden op het slachtoffer. Het terrein is doorzocht, maar er zijn geen wapens gevonden.

De auto waar de verdachten zich in bevonden is in beslag genomen. 

Volledig scherm
De auto wordt weggesleept. © MaRicMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
De politie in Bavel. © MaRicMedia / Tom van der Put
  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.