Volledig scherm
© Thinkstock

Man (41) aangereden door inhalende automobilist in Tilburg

TILBURG - Een 41 jarige inwoner van Prinsenbeek raakte vrijdagmiddag rond 17.00 uur gewond toen hij op de Gilzerbaan in Tilburg werd aangereden door een auto. De bestuurder van die auto haalde op dat moment een voorganger in, terwijl dat niet was toegestaan.

Kort voor 17.00 uur stak het slachtoffer bij een oversteekplaats de Gilzerbaan over. Omdat vanuit de richting Tilburg een bestelbusje naderde, hield hij op de vluchtheuvel in het midden van de weg stil. 

Op dat moment werd het busje echter ingehaald door een auto bestuurd door een 27-jarige Tilburger. Die negeerde daarmee een dwangpijl die automobilisten aangeeft om naar rechts te gaan. 

De voetganger probeerde vervolgens terug te rennen naar het trottoir, maar kon niet voorkomen dat hij werd aangereden. De Prinsenbeker werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’