Volledig scherm
© Thinkstock

Man rijdt zonder rijbewijs in gestolen auto van Tilburg naar Breda en wordt aangehouden na wilde achtervolging

TILBURG/BREDA - Een 23-jarige man, die in Breda verblijft, is zaterdag rond 16.50 uur op het Minervum in Breda aangehouden, omdat hij in een gestolen auto reed. Dit gebeurde na een achtervolging vanuit Tilburg. Agenten kwamen hem op het spoor door een ANPR hit (Automatic NumberPlate Recognition). 

Tijdens een surveillance over de Midden Brabantweg kregen agenten zaterdagmiddag via de ANPR een zogenaamde 'hit’ binnen. Er zou een gestolen auto over de Ringbaan-West rijden. Agenten op de fiets zagen de betreffende auto richting de A58 rijden. 

Het ging om een gestolen KIA. Op de A58 ter hoogte van Breda werd de auto gelokaliseerd. Agenten gaven de man een stopteken, maar dat werd genegeerd. Hij vervolgde zijn weg over de A27 en nam vervolgens de eerste afslag. 

Achtervolging

Daar negeerde hij het rode verkeerslicht en raasde met een snelheid van 100 km/u de kruising over. Daarna reed hij het industrieterrein Minervum op. Na een paar rondjes verloor hij de macht over het stuur, vloog uit de bocht en reed tegen een muur. 

De verdachte is een bekende van de politie. Hij is aangehouden voor diefstal dan wel heling, rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag. De auto waarin hij reed werd donderdag 16 mei gestolen vanaf het Nonnenveld in Breda.