Ook in de rechtbank in Breda,  waar vorige week de vlag halfstok hing na de moord op advocaat Derk Wiersum, wordt maandag op hoog niveau gesproken over de veiligheid na de liquidatie van de Amsterdamse raadsman.
Volledig scherm
Ook in de rechtbank in Breda, waar vorige week de vlag halfstok hing na de moord op advocaat Derk Wiersum, wordt maandag op hoog niveau gesproken over de veiligheid na de liquidatie van de Amsterdamse raadsman. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Ministers praten met medewerkers rechtbank Breda over veiligheid na moord op advocaat

De ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Sander Dekker (Rechtszekerheid) bezoeken maandag het gerechtsgebouw in Breda. Ze praten daar met rechters, griffiers en advocaten over de zorg voor hun veiligheid na de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum.

,,De ministers willen een luisterend oor bieden en horen wat er leeft. Net zoals er eerder gesprekken zijn geweest met medewerkers van het Openbaar Ministerie en de advocatuur‘’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie. De gesprekken vinden achter gesloten deuren plaats.

Moord op Wiersum

Wiersum die een week geleden voor zijn huis in Amsterdam werd doodgeschoten, stond Nabil B. bij, de kroongetuige in het proces tegen Ridouan  Taghi en Said Razzouki die van verschillende moorden en liquidaties worden verdacht. Eerder werd ook al de broer van B. geliquideerd. 

Nederland telt veertien rechtbanken. Een klein aantal wordt door de ministers bezocht in verband met de moord op Wiersum. Breda staat ook op de lijst omdat de advocaat tevens plaatsvervangend rechter was bij de Bredase rechtbank. Ook advocaat Peter Schouten die zich na de moord aanbood als raadsman voor Nabil.B. komt uit Breda.

  1. Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialisten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom
    PREMIUM

    Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialis­ten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom

    Mag ik mijn vriendje zoenen in de 1,5 metersamenleving, als hij niet uit mijn huishouden komt? Of hoe zit het met de ‘seksbuddy’, die de overheid voorstelt? Deze en andere vragen over lichamelijke ongemakken, chlamydia of de beste pornosites rollen vaak over het scherm van Linda Vlamings (44), werkzaam bij de GGD. De chatrooms worden massaal bezocht door jongeren. ‘En echt niet alleen vanwege corona’.