Volledig scherm
nac willem ii hooligans © unknown

Mogelijk politiemedewerkers betrokken bij rellen NAC-Willem II, politie start onderzoek

videoBREDA/TILBURG - Twee politiemedewerkers waren mogelijk betrokken bij de rellen die uitbraken na de Brabantse derby tussen NAC-Willem II. Dat meldt de politie vrijdag. Beide mannen hebben zich zelf gemeld bij hun leidinggevende. 

Uit onderzoek blijkt dat deze twee politiemedewerkers in hun vrije tijd op die bewuste zondag aanwezig waren bij het geweld rond het Rat Verlegh Stadion in Breda. 

Zij bevonden zich volgens de politie tussen de betrokken hooligans. ,,Wat hun mogelijke aandeel is geweest bij deze ordeverstoringen wordt nader bekeken”, laat een woordvoerder weten. De medewerkers zijn niet aangehouden en worden op dit moment nog niet verdacht van een strafbaar feit.

Broekriemen en kettingen

Die zondag 22 oktober veroorzaakte een groep NAC-hooligans rellen na afloop van de wedstrijd NAC - Willem II buiten het Rat Verlegh Stadion in Breda. De politie en de Mobiele Eenheid grepen in, waarna de groep zich tegen hen keerde. Hooligans gooiden met stenen en mishandelden zowel agenten als paarden met broekriemen en kettingen. Ook trokken ze agenten van hun paard. Twee agenten raakten lichtgewond bij de rellen. 

Vijf supporters werden die middag al aangehouden. De politie verwacht nog enkele tientallen arrestaties te kunnen verrichten. In het stadion zijn camerabeelden veilig gesteld en ook buiten het stadion zijn opnames gemaakt. 

Beelden

De beelden worden bekeken en de relschoppers die daar op te zien zijn, zullen worden aangehouden. In een later stadium van het onderzoek bekijkt de politie samen met justitie of het noodzakelijk is om de camerabeelden eventueel online te plaatsen ter opsporing van de verdachten die niet herkend worden. 

Ondertussen is er ook een groot rechercheonderzoek van start gegaan. Daaruit moet blijken wat het aandeel van de politiemedewerkers is geweest.

Non-actief

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat een medewerker van de Tilburgse politie wordt verdacht van het mishandelen van een man. Hij is wél op non-actief gezet. Het gaat om een politiemedewerker in opleiding. Tegen hem wordt een disciplinair en strafrechtelijk onderzoek gestart.