Volledig scherm
Een bijna lege Graanbeurs in de Reigerstraat, zondagavond bij de herkansing van het Scholierengala. © Joost Klaverdijk

Nauwelijks animo voor herkansing Scholierengala Breda: meer beveiligers buiten dan scholieren binnen

BREDA - Het Bredase Scholierengala in de Graanbeurs, dat zondagavond de 'herkansing' kreeg, heeft nauwelijks bezoekers op de been gebracht. Het gala liep afgelopen december uit de hand, toen bij het begin honderden scholieren tegelijk naar binnen wilden. Door de paniek die toen ontstond, besloot burgemeester Paul Depla destijds het gala onmiddellijk af te gelasten. 

De hele gang van zaken kwam de organisatie op veel kritiek te staan, zowel over het feest zelf als over de afwikkeling de maanden erna. 

Herkansing

Zondagavond Eerste Paasdag de herkansing dus, met andere regels: alcohol was taboe en galakleding was niet meer voorgeschreven. De organisatie hoopte daarmee de sof van december goed te maken. 

Dat pakte anders uit, want even na tien uur 's avonds, toen de Graanbeurs in de Reigerstraat twee uur open was, stonden er meer beveiligers (zes) buiten, dan er scholieren binnen waren (vier). En dat terwijl de kaarten voor het afgelaste feest nog geldig waren. 

De reden van het wegblijven is niet duidelijk. Een van de wel aanwezige scholieren opperde de mogelijkheid van een protest, vanwege de chaotische afwikkeling na 'december'. Volgens organisator Koen van Hattum kan het ook simpelweg aan het warme weer gelegen hebben. "Maar in december hebben we hier weer een echt scholierengala, en de kaarten zijn ook voor dat feest geldig", zei Van Hattum zondagavond.