Volledig scherm
PREMIUM

Nee-nee, ja-ja of euh op de brievenbus?

columnAls God je straft, stuurt ’ie je naar Nederland. Prachtig land, we hebben het nota bene met zijn hemelse hulp zelf uit het water getild. Maar het is verworden tot een open inrichting waar mensen het elkaar al dan niet met een enkelband ongelofelijk lastig en ingewikkeld kunnen maken.

Neem nou de brievenbus en de stickers. U weet wel, die dingen met nee-nee of nee-ja om al dat volk aan de deur te laten weten of ze al dan niet gevraagd een pak drukwerk op de mat mogen gooien. Die dingen, daar heb ik toch al een nachtje over liggen woelen. Terwijl we wél een brievenbus, maar geen sticker hebben. Mevrouw Bas vraagt zich naast mij hardop af waar ik mij zo druk over maak.

  1. Schrijfactie Amnesty International in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’
    PREMIUM

    Schrijfac­tie Amnesty Internatio­nal in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’

    BREDA - ,,Het zijn jongeren met nog te verwezenlijken dromen.” De Bredase Odile denkt lang na. Kijkt naar de foto’s en de verhalen van de Wit-Rus Emil Ostrovko (17) en de Soedanees Magai Matiop Ngong (15). ,,En wat hebben ze nou gedaan? Je zou zo graag alle onrecht uit de wereld willen helpen. Wat was hun intentie? Mensen mogen fouten maken, ze moeten de kans krijgen om het recht te zetten.”