Volledig scherm
Bus 115 rijdt tegenwoordig ook door de Zundertse Veldstraat © Joyce van Belkom

Nieuw vervoersplan Zundert pakt problemen Veldstraat aan

ZUNDERT - Hoe is de overlast in te perken waar bewoners van de Zundertse Veldstraat over klagen sinds er een bus door hun straat rijdt? Daarover buigt de gemeente zich bij de actualisatie van het Gemeentelijk Vervoers- en Verkeersplan (GVVP).

Het is een kwestie die al lang speelt. In 2017 verlegde busmaatschappij Arriva de route van buslijn 115 naar de Veldstraat. Dit tot onvrede van de bewoners. Vanaf het begin klaagden zij over toegenomen drukte, lawaai en stank in de Veldstraat. Sommigen hadden ook bezwaar tegen de plek van de bushaltes.

Algemeen Belang

Bewoners leek het logischer om bus 115 over de Zundertse randweg te laten rijden. Arriva houdt echter vast aan de Veldstraat. En ook het Zundertse college stelde onlangs dat met de route door de Veldstraat het algemeen belang het meest is gediend.

Toch wil OPZ het onderwerp graag nog eens bespreken in een raadsvergadering, bleek onlangs bij een Ronde-vergadering. Het is belangrijk, vindt OPZ. Niet alleen zijn er bewoners die hebben geclaimd dat ze schade hebben, ook loopt er een juridische procedure tegen de plek van de halte. Bovendien is de busroute van belang voor de ontsluiting van nieuwbouwwijk de Tuinderij en hebben overlastbeperkende maatregelen gevolgen voor de ruimtelijke ordening.

Wethouder Patrick Kok wees erop dat de busroute een zaak van Arriva is. ,,Maar in het nieuwe GVVP kunnen wij maatregelen opnemen om de overlast te beperken.” Wat? Daarover wordt niet alleen met bewoners, maar ook nog uitgebreid met de raad gesproken.

  1. ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’
    PREMIUM

    ‘Kobus de Zigeuner was een echte gangster: iedereen was bang voor hem’

    ROOSENDAAL - Hij had nog wat jaren gevangenisstraf uit moeten zitten, maar mocht naar huis. Om daar de laatste dagen van zijn leven door te brengen. Kobus Lorsé, alias Kobus de Zigeuner, stierf niet zoals velen voorspelden tussen de gevangenismuren maar thuis, op woonwagenkamp De Kievit in Rotterdam-Beverwaard. Oud-rechercheurs treuren er niet om. ,,Hij was een echte gangster: meedogenloos’’, zeggen ze. ,,Hij was geen lieverdje’’, reageert Kobus’ oudste zoon Bertus. ,,Maar voor zijn kinderen en kleinkinderen was hij een goede man.’’