Volledig scherm
© Shutterstock

Nieuwe woningen op Klein-Zundertseweg in Klein-Zundert

KLEIN-ZUNDERT - Klein-Zundert krijgt er nieuwe woningen bij. Dat meldt de gemeente Zundert. De nieuwbouw komt op de Klein-Zundertseweg 32, de plaats waar nu nog het bedrijf De Bruijn Mechanisatie gevestigd.

Samen met De Bruijn Mechanisatie zocht de gemeente Zundert al wat langer naar een goede, alternatieve locatie voor het bedrijf. Die is nu gevonden. De onderneming die zich onder meer bezig houdt met het repareren van tractoren en machines voor de landbouw en boomkwekerijen, verhuist naar de Goorbaan 1a in Zundert. Die locatie leent zich goed voor activiteiten van het bedrijf, meldt de gemeente in een persbericht.

Woningbouw

Als alles loopt zoals nu gepland, verhuist De Bruijn Mechanisatie in het derde kwartaal van dit jaar. Als het bedrijf is verplaatst, blijft er een behoorlijk perceel achter aan de Klein-Zundertseweg 32. Burgemeester en wethouders van Zundert hebben inmiddels uitgesproken dat op termijn op dat terrein prima nieuwe woningen kunnen worden gebouwd. ,,Dat is een welkome aanvulling op het woningaanbod in de gemeente", aldus wethouder Patrick Kok (VVD).

Om de nieuwbouw mogelijk te maken, is een verandering nodig van het bestemmingsplan. Een (lange) ambtelijke procedure die binnenkort wordt opgestart.

 1. De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’
  PREMIUM

  De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’

  BREDA - ,,Wat zou het toch ontzettend gaaf zijn”, mijmert Pim Schreurs, ,,als deze tafel bijvoorbeeld eens op het gemeentehuis komt te staan. Dat Bredanaars eraan kunnen zitten. Dat het hen op die manier verbindt.” Of de bibliotheek. Een kledingzaak. Een etalage. Wat dan ook, als het maar een dergelijke functie krijgt. Mensen met elkaar kan laten praten. Overduidelijk trots zijn ‘De Gasten van hout’ op hun zojuist vervaardigde 076-tafel. En de stad mag ‘m nu ook zien.
 2. Bredase Pauline Mulder lanceert kledinglijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’
  PREMIUM

  Bredase Pauline Mulder lanceert kleding­lijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’

  BREDA - Bijna naakt, met strakke spieren en witte tanden staan Dave en Donny Roelvink op de foto, samen met de Bredase Pauline Mulder (48). Menig vrouw zou er een moord voor doen, om zo met de Roelvinkjes vereeuwigd te worden. Mulder ontwierp samen met hen een kledinglijn voor supermarktketen Lidl. ,,Ik zei tegen de jongens dat ze er honderd procent voor moesten gaan.”