Volledig scherm
Artist impression van nieuwe appartementcomplex aan de Oosterhoutseweg in Breda © Storimans en Partners

Nieuwe woningen te koop in wijk Driesprong

BREDA - Aan de Oosterhoutseweg in Breda verrijst binnenkort het nieuw kleinschalig appartementengebouw genaamd ‘Hoogtij’. Het is een project van ontwikkelaar Okko uit Eindhoven, die eerder al diverse woningen bouwde in de wijk Driesprong.

Het gebouw bestaat uit drie woonlagen met in totaal acht appartementen op de eerste en tweede verdieping. Op de bovenste verdieping bevinden zich twee penthouses. Onder het gebouw komt een kelder met bergingen en parkeerplaatsen.

De verkoop van de woningen start op 18 december 17.30 tot 19.30 uur op het kantoor van Storimans en Partners, aan de Ginnekenweg.

Penthouses

De appartementen variëren in vloeroppervlak van 80 tot 90 vierkante meter. Ze worden verkocht inclusief een parkeerplaats. De vanaf prijs van de appartementen is 289.000 euro. De twee penthouses bevinden zich op de derde woonlaag, hebben een oppervlakte van 140 m2 en kosten vanaf 525.000 euro.

In de Driesprong is de afgelopen jaren veel gebouwd waardoor de wijk een metamorfose heeft ondergaan. Het gaat in totaal om ruim tweehonderd woningen, waarvan de meeste nu gebouwd zijn.

Huurwoningen

Ook aan de kant van de Oosterhoutsteweg wordt momenteel nog een complex gebouwd door WonenBreburg met zeventien huurappartementen in de sociale sector. Dat wordt naar verwachting medio 2020 opgeleverd.

Een andere project met koopwoningen dat momenteel in ontwikkeling is, ligt meer naar het westen in de wijk (bij de Schoklandstraat). Daar worden 28 woningen gerealiseerd in diverse varianten. Het plan bestaat uit acht hoekwoningen, veertien tussenwoningen en zes twee-onder-een-kap-woningen. De huizen zijn al verkocht.

Helemaal aan de westkant van de wijk, volgt mogelijk nog een hele nieuwe ontwikkeling. Het gaat om een gebiedje tussen de Tilburgseweg, spoorlijn, Nieuwe Kadijk en Moleneindstraat. De gemeente liet onlangs weten dat daar binnen een zes maanden een ‘haalbaar en wenselijk plan’ kan liggen voor enkele tientallen woningen.

  1. Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’
    PREMIUM
    interview

    Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’

    BREDA - Lekker op stap in Breda kun je aan het eind last krijgen van de alcoholische hongerklop. Wie sluit een stapavond nooit af met een frietje bij Clovis, een shoarmaschotel bij Willy's, een loempia aan de Prinsenkade of een lekkere vette hap bij Ozkan? Verslaggever Willem Everaert dook in de wereld van het happen na het stappen en schoof aan bij de mannen van kebabzaak Floria.