Volledig scherm
© MaRicMedia / Marcel van Dorst

NS-medewerkers station Breda: ‘Peter M. zei tegen ons dat hij verlof had’

BREDA - De 41-jarige Peter M. die afgelopen zaterdag verdween na een onbegeleid verlof uit de kliniek van Den Dolder is vanmiddag op het station van Breda aangehouden. Veiligheidsmedewerkers van de NS hebben hem rond half twee uit een trein gehaald. 

Volgens een medewerker van de dienst Veiligheid en Service van de NS kocht Peter M. een kaartje aan het loket in het Bredase station. “Toen is hij herkend. Vervolgens zijn wij gebeld. Twee collega's van mij zijn de trein ingegaan waar Peter M. inmiddels in zat. Die stond op het punt om te vertrekken naar Dordrecht.”

Verlof

M. vroeg aan de veiligheidsmedewerkers wat er aan de hand was. “Dat vertellen we liever buiten op het perron, is hem gezegd. De medewerkers hebben hem daarna aangehouden en hij ging rustig mee de trein uit. Hij zei nog dat hij verlof had en dus vrij was om te gaan en staan waar hij wilde.” Hij is door de medewerkers in de boeien geslagen en daarna overgedragen aan de politie.

M. keerde zaterdag niet terug van verlof. Pas toen zijn familie woensdag de publiciteit zocht, werd dat bekend. De politie verspreidde zijn signalement, omdat de man zonder medicatie gevaarlijk zou kunnen zijn voor zichzelf of zijn omgeving. Daarop kwamen meer dan vijftig tips binnen.

Anne Faber

M. zat in de kliniek waar ook Michael P. verbleef. Tegen P. is in hoger beroep 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor de moord op Anne Faber.
M. werd vervolgd omdat hij in 2017 via internet had gezegd dat hij het station van Dordrecht wilde opblazen met een atoombom. Ook had hij iemand in Dordrecht aangevallen. M. werd vorig jaar van rechtsvervolging ontslagen, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar was, een oordeel dat in hoger beroep werd gehandhaafd. Wel werd hij in de kliniek geplaatst.