Onderzoek in trein in Breda.
Volledig scherm
Onderzoek in trein in Breda. © Tom van der Put / MaRicMedia

NS-topman woest over beschieten treinen: ‘Ik hoop dat justitie haar werk doet’

NS-topman Roger van Boxtel is woest over de beschieting van de trein vrijdagavond bij Breda.  ,,Toen ik dat hoorde, dacht ik: ik geloof dat we met elkaar in het verkeerde land zijn beland.”

,,Er zit een zekere naïviteit in dit gedrag. Maar stel dat machinist wordt geraakt, stel dat er reizigers worden geraakt? Reizen met de trein is de veiligste manier van reizen op lopen na. Dat beeld wil ik ook graag hoog houden. Dit soort zaken komt hard binnen. Ik ben wel heel trots op de Nederlandse politie. Dat die snel verdachten in beeld hadden. Ik hoop nu dat justitie ook haar werk doet. Ik zou bijna zeggen dat ze van harte welkom zijn om maand mee te lopen bij ons in de trein”, besluit Van Boxtel.

Metalen balletjes

Twee treinen werden vrijdagavond beschoten. Later op de avond werden twee verdachten aangehouden. Het gaat om 15-jarige jongens uit Dorst en Breda. Ze waren in het bezit van balletjespistolen met metalen balletjes.

Van één trein raakten vijf ruiten beschadigd. De binnenruiten sneuvelden niet waardoor er geen glas in de coupés kwam. De trein werd op het station van Breda onderzocht. Er raakte niemand gewond. 

Van de andere trein ging één ruit kapot. Ook hier bleef de binnenruit heel, kwam er geen glas in de coupé en raakte niemand gewond. Deze trein werd in Eindhoven onderzocht. 

Bekijk hier de beelden van de trein: 

Ruiten kapot van de trein, mogelijk zijn ze beschoten.
Volledig scherm
Ruiten kapot van de trein, mogelijk zijn ze beschoten. © Tom van der Put - MaRicMedia