Volledig scherm
PREMIUM
Op last van de gemeente is het pand aan de Lange Brugstraat gesloten vanwge een overtrding van de opiumwet, © Freek de Swart

Ondernemers Lange Brugstraat willen af van drugsposter gemeente

BREDA - Een mooie binnenstad is vaak de eerste indruk die mensen krijgen van een plaats. In de Lange Brugstraat worden bezoekers echter geconfronteerd met een poster over een opiumwet die is overtreden op nummer 45. Een boodschap die ondernemers in de straat liever vandaag dan morgen zien verdwijnen.

Afgelopen december werden in modewinkel Valerio Vicci in Breda 177 wietplanten aangetroffen. Hierop besloot de burgemeester van Breda om de zaak voor 6 maanden verboden gebied te verklaren. Met deze beslissing hoopt de gemeente aanloop naar een drugspand te verstoren en bekendheid weg te nemen. 

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.