De huidige 150kV-hoogspanningslijn in de Haagse Beemden loopt dwars door de woonwijk. De school Graaf Engelbrecht, hierboven op de foto, staat op een afstand van 25 meter van het tracé.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige 150kV-hoogspanningslijn in de Haagse Beemden loopt dwars door de woonwijk. De school Graaf Engelbrecht, hierboven op de foto, staat op een afstand van 25 meter van het tracé. © Ron Magielse / het fotoburo

Onrust in Kroetenwijk Haagse Beemden over hoogspanningskabel: ‘Een foeilelijk opstijgportaal’

BREDA - De aanleg van de ondergrondse hoogspanningskabel in de Haagse Beemden zorgt voor onrust bij bewoners van de Kroetenwijk in Breda. ,,Er komt een foeilelijk opstijgportaal in een waterparkgebied te staan.”

  1. Op vakantie naar het zuiden, we durven het weer aan
    PREMIUM

    Op vakantie naar het zuiden, we durven het weer aan

    HAZELDONK - Frankrijk opende deze week zijn grenzen voor buitenlandse toeristen. Dat laten tal van Nederlanders zich geen twee keer zeggen. We nemen een kijkje bij tankstation Hazeldonk, de pleisterplaats vlak voor de grens met België waar veel Nederlandse vakantiegangers nog even een laatste stop maken. In het hoogseizoen, als de scholen dicht zijn en we er massaal op uit trekken, is het er een komen en gaan van mensen met volgepakte kofferbakken, aanhangwagens en caravans. Deze vrijdagochtend is het betrekkelijk rustig.