Volledig scherm
© Thinkstock

Onvrede over geleverde coke: jaar gevangenis voor steken dealer ‘Coco’

BREDA - Een 36 jarige Bredanaar die vorig jaar zijn dealer met een mes stak uit onvrede over de geleverde coke, is veroordeeld tot twaalf maanden onvoorwaardelijk. Het slachtoffer ontkent overigens in coke te handelen en ook geen ‘Coco’ te kennen, zoals hij door de verdachte wordt genoemd.

Tegen de messteker was twee jaar geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie was het een poging tot doodslag. De rechtbank in Breda ziet daarvoor onvoldoende aanknopingspunten. Wel voor een poging tot zware mishandeling.

Ontevreden over de coke

Het voorval had plaats op 23 december vorig jaar bij winkelcentrum Hoge Vugt. De verdachte hield de auto van de dealer aan om zich te beklagen over de eerder geleverde coke. Hij stapte in met een stevig mes. 

De verklaringen van de verdachte en het slachtoffer lopen vervolgens uiteen. Volgens de verdachte toonde hij alleen het mes, maar pakte Coco zijn arm beet. Daardoor verwondde de dealer zichzelf en liep die een brede, diepe snee in zijn hand op. 

Net vrij

Quote

De verdachte was net een week vrij nadat hij twee jaar in een veelple­gers­kli­niek had gezeten

Volgens de rechtbank is het echter niet aannemelijk dat de verdachte rustig het mes liet zien en geen steekbewegingen maakte. De man heeft ook al meerdere geweldsmisdrijven op zijn kerfstok. Hij was net een week vrij nadat hij twee jaar in een veelplegerskliniek had gezeten.

De rechtbank gelooft niet dat het een poging doodslag was, maar verwijt hem wel een poging tot zware lichamelijke mishandeling. En diefstal. Want na het steken stapten beiden aanvankelijk uit. De verdachte riep Coco nog luidkeels ‘kutdealer’ achterna en vervolgens ging hij er vandoor met diens auto en mobieltje.