Volledig scherm
PREMIUM
Een mountainbikewedstrijd op de Bavelse Berg. © ron magielse / pix4profs

‘Ook provincie aan tafel voor wielercircuit Bavelse Berg‘

BREDA - Ook de provincie moet een duit in het zakje doen om van de Bavelse Berg een wielercircuit te maken. Dat vraagt de Brabantse PvdA van het provinciebestuur. 

Al langer zijn er gesprekken tussen gemeente Breda, wielervereniging en Bavelse Berg-eigenaar Sweco. Bekeken wordt of de weg naar de top van de Bavelse Berg kan worden doorgetrokken, zodat een ronde ontstaat. Dit parcours zou dan structureel gebruikt moeten worden door wielrenners of recreatieve fietsers. Tot op heden heeft dat niet tot een sluitende business-case geleid. Met de provincie aan tafel zou dat mogelijk wel lukken, denkt PvdA‘er Stijn Smeulders. ,,De provincie kan best een bijdrage leveren. We maken de komst van de Vuelta volgend jaar mede mogelijk. We hebben een fietsbeleid en investeren in sport, recreatie en toerisme.”

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".