Volledig scherm
Superdry gaat zaterdag 6 juli open in De Houtmarkt © Paul Verlinden

Ook Superdry en WAAR gaan open in De Houtmarkt

BREDA - Het duurt nog even voor de nieuwe Houtmarkt in Breda echt gevuld is maar er gaan binnenkort weer twee nieuwe winkels open. Eerst gaat naar verwachting zaterdag cadeauwinkel WAAR er van start. Volgende week zaterdag 6 juli opent modeketen Superdry daar een nieuwe vestiging, die de huidige Superdry-zaak in de Wilhelminastraat vervangt. 

De Houtmarkt is de nieuwe naam van wat voorheen de Houtmarktpassage was. Enkele weken geleden ging de eerste nieuwe winkel open: Rituals. De cosmeticaketen zit net als Superdry aan de voorzijde van De Houtmarkt, met een ingang aan de Ginnekenstraat.

Ondertussen was ook al kledingzaak Jollywoord geopend, maar die was al gevestigd in de oude passage. Dat geldt ook voor zonnestudio Sundays, die aan de kant van de Kerkstraat zit. Onlangs is ook Be-you-tiful (tassen, sieraden) van start gegaan. 

Er komen uiteindelijk zeventien winkels en twee daghorecazaken in de Houtmarkt, waar sinds vorig week van de Ginnekenstraat naar de nieuwe achteringang bij de Akkerstraat gelopen kan worden.  Over enkele weken gaat  ook de ingang aan de Halstraat open.  

De komende tijd zullen steeds meer winkels openen, zoals Hutspot, Candles and Cards en Brandfield, terwijl met diverse bedrijven (afrondende) gesprekken worden gevoerd over een vestiging in het winkelgebied.