Het hoofdkantoor van het geplaagde CBR in Rijswijk.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van het geplaagde CBR in Rijswijk. © ANP

Oosterhouter wacht en wacht op CBR: ‘Te zot voor woorden’

OOSTERHOUT - Al negen maanden wacht Wim Hendriks (72) op een nieuw rijbewijs. En volgens het laatste telefoontje van het CBR duurt het vermoedelijk nog eens vier maanden. ‘Te zot voor woorden’, foetert de Oosterhouter.

Schrale troost voor Hendriks die vorig jaar mei getroffen werd door een herseninfarct, dat hij niet de enige is. Honderden, zo niet duizenden, anderen zijn het slachtoffer van de enorm opgelopen wachttijden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.  

Orde op zaken

Maar dat gaat snel veranderen als het aan verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen ligt die deze week bekendmaakte oud-topman Pier Eringa van Prorail naar voren te schuiven om orde op zaken te stellen bij de geplaagde organisatie. ,,Goed dat er wat gebeurt’’, reageert Hendriks. ,,Maar of dat alleen de oplossing is? Ik moet het allemaal nog zien’’, is de Oosterhouter vooralsnog allerminst overtuigd.  

Rapport

Hendriks herstelde vorig jaar van zijn herseninfarct en kreeg begin dit jaar van een onafhankelijk huisarts te horen dat hij weer mocht autorijden. Het benodigde rapport met handtekening van de huisarts werd al op 21 januari ingediend bij het CBR. Gevolgd door positieve verklaringen van een oogarts en neuroloog. Maar ondanks dat kreeg Hendriks beging deze maand van het CBR te horen dat het - nog wel vier maanden kan gaan duren voordat hij weer achter het stuur van zijn – aangepaste – auto mag kruipen. 

,,Als ik heel veel geluk heb mag ik eind dit jaar weer zelf rijden’’,  klinkt het cynisch uit de mond van de Oosterhouter. Gereden wordt hij nu door zijn vrouw.  Stiekem zelf achter het stuur kruipen, is er niet bij. Een zuinig lachje: ,,Laten we dat maar niet doen hè. Je bent niet verzekerd,  zul je net zien dat het dan misgaat.’’

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.