Op straat gevonden handgranaat in Breda blijkt nep-granaat

VideoBREDA - De vermoedelijke handgranaat die vrijdagnacht rond 00.30 uur werd gevonden aan het Roelandshof Breda in Breda, blijkt een nep-granaat. Dat meldde de politie na onderzoek van het voorwerp door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) .

De 'granaat’ lag op straat, bij de toegang naar het Roelandshof Breda, een zijstraat van de Dijklaan. De politie zette uit voorzorg een groot gebied af en riep de EOD op om onderzoek te doen. Omstreeks 01.30 uur constateerden medewerkers van de EOD dat het om een nep-granaat ging. 

De afzetting werd opgeheven.

Het is niet bekend hoe de nep-granaat op die plek is beland.

Volledig scherm
Dijklaan Breda © MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Dijklaan Breda © MaRicMedia / Perry Roovers
Volledig scherm
Medewerkers van de EOD deden onderzoek naar de granaat, die nep bleek te zijn. © MaRicMedia / Perry Roovers
  1. Kerk afgeladen vol leutvierders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    Kerk afgeladen vol leutvier­ders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    BREDA - Dagjesmensen die - al dan niet geïnspireerd door het tv-programma 'Hier zijn de Van Rossems - die afgelopen zondag een bezoekje aan de Grote Kerk planden, staat bij binnenkomst een bijzondere verrassing te wachten. Vol ongeloof zien ze de kerk afgeladen vol zitten met leutvierders. Sommige bezoekers draaien meteen weer om, anderen blijven staan kijken en maken met hun telefoon foto's en filmpjes voor het thuisfront. De Oeledienst, de jaarlijkse carnavaleske kerkdienst in het Kielegat blijft een bijzonder fenomeen.