Open dag Kielegatse carnavalswagenbouwers: ‘We kunnen wel wat nieuwe aanwas gebruiken’

BREDA - Iedereen is welkom op de jaarlijkse open dag van de Kielgatse carnavalswagenbouwers, en de jeugd helemaal. Nieuwe bouwers zijn altijd welkom, bij de ene club harder dan de andere.

Kakelvers voorzitter van CV de Meikevers, Jordan Zijlmans, is bezig de rug van een pop, liggend op een winkelwagentje, te beplakken. ,,We brengen het 'Groot Kielegats scholenproject' in beeld", zegt hij. ,,Daarbij krijgen alle Bredase scholen een lespakket aangereikt waarmee ze kennis rondom carnaval over kunnen brengen op de leerlingen. Een onderdeel daarvan kan zijn dat Prins Daan een bezoek in de klas brengt. Dat beelden we met onze wagen uit". Bezoekers aan de grote optocht op 4 maart, kunnen een 8 meter hoge Prins verwachten als schoolmeester voor een krijtbord, lesgevend aan de meest onstuimige klas ooit. 

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.