Volledig scherm
Palm Parkies in het Valkenberg in Breda © Foto René Schotanus/Pix4Profs

Palm Parkies treft maatregelen tegen hitte

BREDA - Palm Parkies, het reizende muziekevenement dat dinsdagavond in het Valkenberg in Breda neerstrijkt en woensdag- en donderdagavond in Roosendaal en Bergen op Zoom is, heeft vanwege de hitte extra maatregelen getroffen. 

,,Het wordt lekker warm", merkt Bas Witlox van Palm Parkies droogjes op. En dus: ,,Raden we bezoekers aan om vooral veel te drinken, voldoende water mee te nemen en, als het lukt, zo veel mogelijk schaduwplekken op te zoeken.” Zelf heeft Palm Parkies extra watertappunten ingesteld. ,,Daar kan iedereen naar hartenlust waterflesjes komen vullen.” 

Ook aan de bar is uiteraard drinken te krijgen. ,,We hebben meer ingekocht dan anders. En, omdat we denken dat het vanwege het mooie weer druk wordt, hebben we ook meer personeel ingezet. Geen 18, zoals gewoonlijk, maar 25 mensen. Zodat tap, koeling en de pinautomaten continu bemand zijn.” 

De EHBO is opgeschaald. Zout- en suikeroplossingen liggen er klaar voor wie oververhit dreigt te worden. En de acts, deze week de energieke bands Van Eigen Bodem en De Bounties,  kunnen rekenen op een gestage aanvoer van vocht richting bühne. Tot slot: ,,Hebben wij onze bezoekers op onze Facebookpagina gevraagd om op elkaar te letten en voor elkaar te zorgen. Bovendien wijzen we ze erop dat er prima alcoholvrij bier bij ons te koop is.”

Hitte in Brabant: