PCP 6: ‘Waar je geboren bent maakt niet uit. We spelen nu in Nederland’

VideoBREDA - PCP 6 bestaat anderhalf jaar en bestaat geheel uit statushouders. Op 26 mei werd het team kampioen. Zondag was het feest.

Quote

De basis voor dit team dat op enig moment als elftal uit twaalf nationali­tei­ten bestond, is gelegd door een paar Somalische jongens

Cees Zwager

,,De basis voor dit team dat op enig moment als elftal uit twaalf nationaliteiten bestond, is gelegd door een paar Somalische jongens”, memoreert Cees Zwager. Hij is als vrijwilliger nauw betrokken bij verschillende vormen van buurtwerk. ,,Zij wilden graag een balletje trappen en bij PCP kon er op vrijdagavonden vrijblijvend gespeeld worden. In drie weken tijd stonden er zo'n twintig man op het oefenveld. De voorzitter van PCP zag dat en belde me later die week op", aldus Zwager. 

,,Als we snel kunnen schakelen, kan het team volgende week al meedoen met de competitie, zei die." Een ander PCP-vriendenteam bleek zich op het laatste moment terug te moeten trekken.

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.