Peaky Blinders ‘veroveren’ Breda

videoBREDA - Alsof de jaren twintig herleefden: tientallen Peaky Blinders maakten donderdagavond de binnenstad van Breda onveilig. En dat had allemaal te maken met de opening van een nieuwe zaak in de Houtmarktpassage: Urban Bozz Mancave Breda. 

Eigenaar Marc van Beek verkoopt in zijn winkel stoere tassen in allerlei soorten en maten, maar ook pakken en schoenen helemaal in de stijl van Peaky Blinders, analoog aan de razendpopulaire Netflix-serie. 

Op zijn site figureren mensen in die kleding, op de foto gezet door Van Beek zelf. De serie Peaky Blinders gaat over een bende uit Birmingham en hun activiteiten in die Engelse stad kort na de Eerste Wereldoorlog. 

Als een echte gang uit vervlogen tijden trok de bijzondere parade donderdagavond door het Bredase centrum, met een als hoofdpersoon Tommy Shelby uitgedoste deelnemer voorop. “Een gang, maar het was wel de meest vriendelijke gang die ooit in Breda is geweest", grapt Van Beek.

Volledig scherm
Peaky Blinders-parade trekt door de Bredase binnenstad. © Pix4Profs/Casper van Aggelen
  1. Overwinning voor Bavelse schilder Joke Oomen: realistisch met abstracte details

    Overwin­ning voor Bavelse schilder Joke Oomen: realis­tisch met abstracte details

    BAVEL - Een eerste vluchtige blik op het schilderijtje 'Zomers Zandpad' van Joke Oomen geeft niet direct de overtuiging. Pas als je langer kijkt zie je enkele abstracte details en roept het werk plots verwondering op. Wint het aan schoonheid. De Bavelse won een door de Brabantse Hoeders uitgeschreven wedstrijd voor amateurschilders, waarin 'het zandpad' de opdracht vormde. 120 Brabantse kunstenaars deden eraan mee.