Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda

BREDA - Topdrukte bij de Intratuin aan de Terheijdenseweg in Breda, deze zaterdag. Uiteraard omdat de lente in de lucht hangt, maar ook vanwege de actie 'Tegel eruit, plant erin'. De natuurorganisatie Groei & Bloei zette dit op om mensen te bewegen verharding uit hun tuin te halen. Meer groen zorgt niet alleen voor meer insecten, het is ook veel beter voor de afvoer van regenwater. Zeker bij de steeds vaker voorkomende plensbuien.

Hoe de actie zaterdag liep? ,,Na een halfuur waren we door onze plantjes heen", zegt Rianne van Geel van Groei & Bloei verbaasd. ,,De mensen stonden tot aan de deur. En ze bleven komen, dus Intratuin heeft zich ruimhartig opgesteld. Wie een tegel in kwam leveren, mocht in het assortiment twee vaste plantjes uitzoeken. Ondanks de drukte was iedereen enthousiast. Mensen vroegen ook advies over welke plantjes ze het beste konden uitzoeken." 

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.