Volledig scherm
PREMIUM
De Sparrenweg in Breda, waar op diverse plaatsen bij particulieren camera's hangen. © MaricMedia / Perry Roovers

Politie wil zoveel mogelijk camerabeelden in zaak Ger van Zundert

BREDA - De politie wil zoveel mogelijk camerabeelden hebben in de zaak rond de moord op Ger van Zundert. De 49-jarige Bredanaar werd vorige week in brand gestoken en overleed aan zijn verwondingen.

Aan de Sparrenweg in de wijk Tuinzigt hangen op veel plaatsen camera's bij particulieren, zoals huizen.  De beelden mogen door de politie gevorderd worden, mochten mensen niet willen meewerken. Dat gebeurt wanneer het vermoeden bestaat dat de beelden een daadwerkelijke meerwaarde kunnen geven in een opsporingsonderzoek. Of mensen de kont tegen de krib gooien en niet willen meewerken? Daar gaat het Openbaar Ministerie niet op in. “We zitten in een positieve vibe en gaan ervan uit dat iedereen de zaak heel belangrijk vindt. We doen het voor een goed doel“, zegt woordvoerster Martine Pilaar.  Over de hoeveelheid beschikbare beelden en de status van het onderzoek kan zij niets zeggen. “Hoe meer beelden hoe liever.“

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.