Volledig scherm
NAC Supporters © BSR/SOCCRATES

Prijs voor een biertje bij NAC definitief omhoog, koffie, thee en chocolademelk blijft gelijk

BREDA - De prijs voor een kleine beker (25 cl) gaat bij NAC definitief van 2,50 naar 2,70 euro. Daar staat tegenover dat de verhoging van een halve liter bier ‘slechts’ 20 eurocent bedraagt in plaats van de voorgenomen 40 eurocent. Bovendien wordt de prijs van koffie, thee, warme chocolademelk en  water niet verhoogd.

Dat is de Clubraad van NAC donderdagavond overeengekomen met de NHG Horeca Groep die de drank in het stadion verzorgt. ,,Daarnaast heeft NHG de garantie gegeven dat de komende twee jaar geen prijsverhoging wordt doorgevoerd”, zei Karel Mul, lid van de Clubraad na afloop van het beraad. Hij is tevreden met de uitkomst ervan.

Onvermijdelijk

Deze week ontstond enige commotie over de prijsverhoging die NHG wil doorvoeren. De horeca-exploitant zei gisteren in deze krant dat die verhoging onvermijdelijk is. Drankleveranciers verhogen de prijzen immers ook en die moet ik een keer doorrekenen naar de consument”, stelde Ebert Dollevoet namens NHG.

Volgens Mul heeft NHG tijdens het gesprek donderdagavond ‘duidelijke uitleg’ gegeven over de achtergrond van de verhogingen. ,,NHG heeft de afgelopen twee jaar nagelaten de gestegen kosten door te berekenen in de consumptieprijs.” Om die reden is er begrip voor het feit dat de exploitant nu wel iets aan de prijzen wil doen, aldus Mul. ,,Maar het is niet zo handig dat daar van tevoren niet over gesproken is. We hebben afgesproken om aan het einde van deze periode samen in gesprek te gaan om verrassingen als deze te voorkomen.”

Frisdrank

Behalve de prijs van een klein biertje, gaat ook die van frisdrank van 2,50 naar 2,70 euro. ,,Water, koffie, thee en chocomelk worden niet verhoogd. En de prijs van een halve liter bier gaat van 5 euro naar 5,20 euro en niet naar 5,40 euro, zoals NHG eerst van plan was. Meer rek zat er niet in. Dit was het hoogst haalbare”, zegt Mul. ,,En op aandringen van de Stichting Breda Loco's geeft NHG een extra financiële bijdrage aan NAC naast de huidige sponsoractiviteiten.” 

Breda Loco's dreigde met acties tijdens de wedstrijd tegen Helmond Sport vrijdagavond. Die zijn volgens Mul nu van de baan.