Prinses Linda, nar Tamara en haar Raad van Elf zijn klaar voor het carnaval

videoBREDA - Glunderend van oor tot oor begeleidt Prinses Linda de polonaise door het Belcrumhuis. Ze draagt haar door Prins Arie d'n Irste steek met verve, haar groene cape met trots. Prinses Linda is de tweede Prins Carnaval van stichting Bredase Aangepaste Sporten (BAS), die zich inzetten voor sportende Bredanaars met een verstandelijke handicap. 

Voor de 'echte' Bredase prins zijn allereerste taak na diens inhuldiging maandag. Want, zo stelde hij: carnaval is voor iedereen en dus zeker ook voor deze doelgroep. Hij verscheen dinsdagavond met gezelschap in het Belcrumhuis, waar de nieuwe leden van de Raad van Elf één voor één naar voren geroepen werden. 

  1. Overwinning voor Bavelse schilder Joke Oomen: realistisch met abstracte details

    Overwin­ning voor Bavelse schilder Joke Oomen: realis­tisch met abstracte details

    BAVEL - Een eerste vluchtige blik op het schilderijtje 'Zomers Zandpad' van Joke Oomen geeft niet direct de overtuiging. Pas als je langer kijkt zie je enkele abstracte details en roept het werk plots verwondering op. Wint het aan schoonheid. De Bavelse won een door de Brabantse Hoeders uitgeschreven wedstrijd voor amateurschilders, waarin 'het zandpad' de opdracht vormde. 120 Brabantse kunstenaars deden eraan mee.