Volledig scherm
PREMIUM
© Robert van den Berge/ANP

Proef met legaal geteelde wiet: ‘Er is straks geen weg meer terug', zegt Paul Depla

BREDA - Burgemeester Paul Depla van Breda geldt al jaren als vurig pleitbezorger van legaal geteelde hennep. Niet voor niets heeft de stad zich nu officieel aangemeld voor het wietexperiment.

Helemaal klaar is hij met het huidige gedoogsysteem dat in zijn ogen een desastreuze uitwerking heeft. Illegale wiet-handel en de daarmee gepaarde criminaliteit en overlast in wijken trekken een continue wissel op de politiecapaciteit. Ja, zegt Paul Depla, Breda wil graag meedoen aan het experiment waarbij coffeeshops voorzien worden van legaal geteelde wiet: ,,Ik wil een goed experiment. Het is niet voor mijn stad, maar voor Nederland. Ik heb liever een experiment dat voldoet aan alle voorwaarden, terwijl het kabinet voor andere steden kiest, dan dat ik meedoe aan een slecht experiment."

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.