Volledig scherm
PREMIUM
Tent van Unity bij Pussy Lounge © Freek de Swart

Pussy Lounge en de onwinbare strijd tegen drugs op festivals

BREDA - Pussy Lounge was afgelopen weekend het eerste festival dat moest voldoen aan het verscherpte drugsbeleid van Breda. Dit betekent onder andere strengere toegangscontroles, meer beveiliging en betere voorlichting ter plaatse. Voor Pussy Lounge een gemakkelijk pilot omdat zij, naar eigen zeggen, al jaren voor de troepen uit lopen.

Dat ze bij Pussy Lounge een zero-tolerancebeleid hebben is bij aankomst direct duidelijk. Zo laat bij de ingangspoort een zich enigszins verontschuldigende beveiliger weten dat zelfs nieuwsgierige verslaggevers moeten worden gefouilleerd. Kleding is overigens niet het enige dat wordt bekeken. Rugzakken en plastic tasjes worden eveneens grondig doorzocht op drugs, maar ook bijvoorbeeld op flesjes water. "Mensen kunnen over de harde dopjes struikelen en hun enkel verzwikken", verklaart Elizabeth Dijkhuizen van organisator b2s. 

  1. Giphart over seks op Newmancollege: ‘Waarom ongemakkelijk? Jullie ouders hebben het ook gedaan’
    PREMIUM

    Giphart over seks op Newmancol­le­ge: ‘Waarom ongemakke­lijk? Jullie ouders hebben het ook gedaan’

    BREDA - ,,Door de woorden te lezen, roep je zelf een beeld op. Als ik jullie vraag een 'oud, vervallen station' in te beelden, hebben jullie allemaal een ander plaatje in het hoofd." Om leerlingen te enthousiasmeren voor het geschreven woord, werden auteurs Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Jaap Robben en Ronald Giphart dinsdagmiddag op het Newmancollege uitgenodigd voor een schrijversdag. Zo'n 179 leerlingen bezochten de colleges.