Bij een brand op een pleintje aan de Markendaalseweg liepen twee appartementen brand- en rookschade op. Op de achtergrond ligt een omgevallen koelkast. Deze koelkast stond maandagavond recht onder de appartementen die vlam hebben gevat. Volgens een buurtbewoner is er brandbaar materiaal bovenop de koelkast gelegd en aangestoken. Het pleintje ligt aan de achterkant van het appartementencomplex tussen het Van Coothplein en de Marksingel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een brand op een pleintje aan de Markendaalseweg liepen twee appartementen brand- en rookschade op. Op de achtergrond ligt een omgevallen koelkast. Deze koelkast stond maandagavond recht onder de appartementen die vlam hebben gevat. Volgens een buurtbewoner is er brandbaar materiaal bovenop de koelkast gelegd en aangestoken. Het pleintje ligt aan de achterkant van het appartementencomplex tussen het Van Coothplein en de Marksingel. © Rob Musters

Pyromaan slaat voor vijfde keer toe in centrum Breda: ‘Ik stikte bijna van de rook’

BREDA - Bij een brandstichting aan de Markendaalseweg hebben twee appartementen maandag flinke brandschade opgelopen. Bewoners vrezen na vijf branden dat er een pyromaan in het centrum van Breda actief is. ,,Ik stikte bijna van de rook.”