Volledig scherm
© MaRicMedia / Perry Roovers

Rechtbank: ‘Noodweer bij steekpartij Bredase Tramsingel’

BREDA - De steekpartij op de Tramsingel in Breda tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht gebeurde uit zelfverdediging, stelde de rechtbank in Breda dinsdag. Door te gaan steken ging hij echter veel te ver en daarom moet verdachte Krisztian S. wel de cel in. De rechtbank gaf anderhalf jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk vanwege een poging doodslag.

Die straf is veel lager dan de vijf jaar die de officier van justitie twee weken geleden eiste. Zij ging echter uit van een poging tot doodslag, zonder dat er sprake zou zijn van noodweer. Het slachtoffer had alleen helemaal geen verklaring afgelegd en wilde ook geen aangifte doen. Daarom volgde de rechtbank de verklaring van de verdachte.

Te veel gedronken

Quote

Het slachtof­fer had alleen helemaal geen verklaring afgelegd en wilde ook geen aangifte doen

Die had verklaard dat hij begon te steken omdat zijn huisgenoot hem al vier keer eerder had aangevallen en geslagen. De twee vierden samen met een derde huisgenoot nieuwjaar. De drie Polen hadden allemaal veel gedronken. Mogelijk was er ook drugs gebruikt.

Het slachtoffer werd gevonden in een plas met bloed. Hij was vier keer naar het hoofd gestoken en moest worden geopereerd, omdat hij in levensgevaar was.

  1. Schrijfactie Amnesty International in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’
    PREMIUM

    Schrijfac­tie Amnesty Internatio­nal in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’

    BREDA - ,,Het zijn jongeren met nog te verwezenlijken dromen.” De Bredase Odile denkt lang na. Kijkt naar de foto’s en de verhalen van de Wit-Rus Emil Ostrovko (17) en de Soedanees Magai Matiop Ngong (15). ,,En wat hebben ze nou gedaan? Je zou zo graag alle onrecht uit de wereld willen helpen. Wat was hun intentie? Mensen mogen fouten maken, ze moeten de kans krijgen om het recht te zetten.”