Volledig scherm
© MaRicMedia / Perry Roovers

Rechtbank: ‘Noodweer bij steekpartij Bredase Tramsingel’

BREDA - De steekpartij op de Tramsingel in Breda tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht gebeurde uit zelfverdediging, stelde de rechtbank in Breda dinsdag. Door te gaan steken ging hij echter veel te ver en daarom moet verdachte Krisztian S. wel de cel in. De rechtbank gaf anderhalf jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk vanwege een poging doodslag.

Die straf is veel lager dan de vijf jaar die de officier van justitie twee weken geleden eiste. Zij ging echter uit van een poging tot doodslag, zonder dat er sprake zou zijn van noodweer. Het slachtoffer had alleen helemaal geen verklaring afgelegd en wilde ook geen aangifte doen. Daarom volgde de rechtbank de verklaring van de verdachte.

Te veel gedronken

Quote

Het slachtof­fer had alleen helemaal geen verklaring afgelegd en wilde ook geen aangifte doen

Die had verklaard dat hij begon te steken omdat zijn huisgenoot hem al vier keer eerder had aangevallen en geslagen. De twee vierden samen met een derde huisgenoot nieuwjaar. De drie Polen hadden allemaal veel gedronken. Mogelijk was er ook drugs gebruikt.

Het slachtoffer werd gevonden in een plas met bloed. Hij was vier keer naar het hoofd gestoken en moest worden geopereerd, omdat hij in levensgevaar was.

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.