Volledig scherm
© Thinkstock

Rechtbank oordeelt over dronken schutter: geen poging tot doodslag op de Hekoord in Breda

BREDA - Ook de rechtbank in Breda ziet geen poging tot doodslag in het schietincident op 30 maart op de Hekoord in Breda. Net als de officier van justitie vindt de rechtbank dat er sprake is van een bedreiging en verboden wapenbezit. 

Ook de eis van de officier vindt de rechtbank prima en die werd daarom ook opgelegd: acht maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. 

Stijn S., de 27-jarige schutter, had die nacht behoorlijk gedronken en kreeg bij thuiskomst mot met buurtgenoten. Daarop rende hij zijn huis in en pakte het pistool. Hij schoot daarmee naar eigen zeggen bewust in de lucht om te waarschuwen. Omdat er niet gericht op zijn buren is geschoten sprak de rechtbank hem vrij van de verweten poging tot doodslag, die nog wel was ten laste gelegd.

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".