Volledig scherm
PREMIUM
Het bouwbord voor de komst van de Turkse moskee aan de Vlaanderenstraat in wijk Wisselaar in Breda-Noord (Hoge Vucht) staat. © Palko Peeters

Rechter zet dikke streep door bouw Turkse moskee in Breda-Noord

BREDA - De bestuursrechter zet een dikke streep door de bouw van een Turkse moskee in Breda-Noord. De rechter vindt de onderbouwing onvoldoende, ziet de behoefte niet aangetoond en acht bezwaren uit de wijk tegen de verleende omgevingsvergunning gegrond.

Een overwinning voor een groep bewoners uit de wijk Hoge Vucht, een hard gelag voor het moskeebestuur en de gemeente Breda. De uitspraak dinsdagmiddag betekent dat de bouw die eerder al was stilgelegd op z'n minst langer geblokkeerd blijft. Waarmee weer een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd aan het al een paar jaar slepende dossier. 

  1. Schrijfactie Amnesty International in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’
    PREMIUM

    Schrijfac­tie Amnesty Internatio­nal in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’

    BREDA - ,,Het zijn jongeren met nog te verwezenlijken dromen.” De Bredase Odile denkt lang na. Kijkt naar de foto’s en de verhalen van de Wit-Rus Emil Ostrovko (17) en de Soedanees Magai Matiop Ngong (15). ,,En wat hebben ze nou gedaan? Je zou zo graag alle onrecht uit de wereld willen helpen. Wat was hun intentie? Mensen mogen fouten maken, ze moeten de kans krijgen om het recht te zetten.”