Volledig scherm
Het nieuwe schroefsysteem met groutinjectiepalen geeft geen trillingen meer. Eind volgende week moeten alle palen erin zitten. © Caroline Van Schubert

Rust is wedergekeerd in Wagenberg: ‘Trillingen in Dorpsstraat verholpen’

WAGENBERG - Geen herrie en, voor omwonenden nog belangrijker, ook geen trillingen meer aan de Dorpsstraat. De funderingspalen worden daar nu met een nieuw systeem aangebracht. ‘Het valt reuze mee.’

De palen waar straks elf woningen van nieuwbouwproject De Smid op worden gebouwd, worden niet meer geheid maar geschroefd. “De rust is wedergekeerd. Ik heb nog met de bewoners gesproken en er is geen overlast meer”, zegt aannemer Wil Deijkers van Bouwgroep Midden-Brabant.

Drie weken geleden werd het heien stilgelegd, omdat verschillende buren scheuren in muren en plafonds ontdekten. Na meting bleken de trillingen binnen de norm te vallen, maar BMB koost voor de veilige weg en beloofde met een alternatief te komen. 

Nieuwe techniek

Tijdens een informatieavond werden buurtbewoners bijgepraat over de nieuwe techniek, waar toen nog laatste berekeningen over gemaakt moesten worden. Ook de gemeente moest nog akkoord geven. ,,Ik ben blij met wat we bereikt hebben en dat BMB heeft gekozen voor deze manier”, zegt bewoner Robbert Akkermans.

Bouwvak

De resterende 45 palen moeten, afhankelijk van het weer, eind volgende week in de grond zitten. Deijkers: ,,Daarna gaan we alleen maar verder naar boven toe.” De woningen zullen volgend jaar rond de bouwvak klaar zijn.