Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Dennis de Jong met de songfestivaltompoes. © Pix4Profs-Ron Magielse

Songfestivalgekte: dit gebeurt er in West-Brabant

BREDA - Tompoezen met het hoofd van Duncan Laurence erop, dineren in songfestivalthema, uitgedost naar het homocafé of de finale in een bioscoopzaal zien. Verschillende Bredase ondernemers haken in op het Eurovisiesongfestival dat deze week plaatsvindt in Tel Aviv, Israël. ‘Het is afwachten of het aanslaat.’

Of het Nederlands elftal speelt of Duncan Laurence acte de présence geeft, het maakt voor De Jong Deli in Breda en Teteringen niet uit. De bakkerij trekt  alles uit de kast om bijpassende lekkernijen te maken. ,,Dit keer worden het oranje tompoezen met het hoofd van Duncan Laurence erop", vertelt eigenaar Dennis de Jong. 

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.