Volledig scherm
PREMIUM
Een gedeelte van de zuidelijke rondweg in Breda is afgesloten. Er komt extra asfalt voor een betere doorstroming. © Pix4Profs-Ron Magielse

‘Stadsontsluiter’ zuidelijke rondweg in Breda op de schop tot 18 augustus

BREDA - Voor de weggebruikers op de zuidelijke rondweg in Breda is het opletten geblazen: er wordt extra asfalt gelegd voor een betere doorstroming. Er is een woud aan borden verrezen met omleidingen. Bewoners zijn er nog altijd niet gerust en vrezen voor de leefbaarheid.

Er wordt bijna drie miljoen euro gestoken in de belangrijke ‘stadsontsluitingssroute’. Aannemer Strukton Civiel Zuid is met groot materieel uitgerukt voor aanleg van extra rij- en opstelstroken en het verlengen van invoegstroken ter hoogte van de kruising Fatimaplein, en enkele ingrepen bij de kruising Baronielaan. 

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.