Volledig scherm
Berend Buddingh’ (SKVOB), Peter van Schijndel en Miranda van Loon (Kalinga), Hanneke van den Boom en Annemarie Onsman (Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda). © SKVOB Breda

Stakende Bredase leraren schenken salaris aan goede doelen

BREDA - Een bijzondere cheque-overhandiging donderdagmiddag in Breda. Scholenkoepel SKVOB (Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda) reikte aan twee goede doelen elk een bedrag uit van 4.250 euro, te weten Stichting Kalinga en Jeugdfonds Cultuur en Sport Breda. Bijzonder hieraan: het betreft de ingehouden salarisgelden van leraren die eerder dit jaar staakten.

Het bestuur van SKVOB heeft op principiële gronden salaris ingehouden bij leraren die op 15 maart dit jaar deelnamen aan de landelijke staking. In overleg met de stakers is besloten dat dat geld nu wordt geschonken aan twee goede doelen. 

Stichting Kalinga streeft naar het doorbreken van de vicieuze armoedecirkel waarin kinderen op de Filipijnen zich bevinden. Peter van Schijndel, bestuurslid en docent aan het Mencia de Mendoza Lyceum: ,,Zo heeft de staking voor beter onderwijs in Nederland in ieder geval een mooi bedrag opgeleverd voor het onderwijs in de Filipijnen.”

Het Jeugdfonds Cultuur en Sport Breda geeft sport- en cultuurkansen aan Bredase kinderen tot 18 jaar die dit moeilijk kunnen betalen. Annemarie Onsman, voorzitter van het Cultuurfonds: ,,Wat een fantastisch gebaar van SKVOB. Hiermee kunnen wij weer 12 tot 15 kinderen dit jaar laten deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten.”

Uit handen van SKVOB-bestuursvoorzitter Berend Buddingh’ kregen beide goede doelen een bedrag van 4.250 euro.