Volledig scherm
© Thinkstock

Straatroof bij station Breda: 14 maanden cel

BREDA - De 20-jarige Hugo M. uit Someren moet veertien maanden de bak in vanwege een beroving van een jonge vrouw bij het station in Breda. Zes maanden zijn voorwaardelijk.

De beroving gebeurde in de nacht van 16 december op de Terheijdenstraat, vlak bij het station. M. bezorgde een 23-jarige studente de schrik van haar leven. Dreigend met een mes eiste hij de telefoon van de vrouw, nadat hij samen met een vriend eerst al haar tas had afgepakt.

De studente was een willekeurige slachtoffer, die toevallig passeerde toen de twee mannen op boevenpad waren. Nadat de jongens vluchtten, ging de vrouw ze in een taxi achterna. Door de dappere actie van haar en de taxichauffeur kon M. snel worden opgepakt in een portiek op de Baliëndijk. Daarbij dreigde hij ook nog naar de agenten. 

De vrouw is sinds de overval bang en loopt vaak rennend naar het station, omdat ze bang is dat er weer iets gebeurt.

De straf iets lager dan de achttien maanden waar van zes voorwaardelijk die waren geëist.

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.